Roger Margarit

El Secret del Bàrman

Salutacions estimat/ada amic/ga que has vingut a petar a aquesta pàgina web per un absurd joc del destí.

Em dic Roger Margarit i són un músic un xic especial. Format en el món del clàssic i del jazz amb el piano com a instrument principal, em sento molt còmode escrivint i cantant cançons aparentment senzilles i de fort component intimista i emocional, sovint a cavall entre el pop més irracional i la cançó d'autor més delicada. Les forneres del meu carrer em diuen que sóc el cantautor pop de Rubí. Deu ser veritat.

Al 2012 vaig treure el meu primer disc, A la Vilaverda, una aventura surrealista-muntanyenca que barreja l'esperit kumba de guitarra rascada tan característic de les agrupacions de lleure (vaig estar involucrat molts anys dins un agrupament escolta) amb un ampli ventall de sonoritats electròniques delirants. Les lletres, totalment deshinibides són una oda a la natura com a via d'escapament; un viatge a un poblet imaginari (tot i que inspirat en el poble de Gósol, al Berguedà) que fa que ens oblidem de tots els nostres maldecaps.

El Secret del bàrman (2015) és un treball de molta més profunditat pel que fa a conceptes i amb un tractament molt diferent en la producció. El piano guanya protagonisme i abandono el folk per deixar pas a un pop brillant amb cert regust de jazz. En ell parlo de temes foscos com la soledat o la pèrdua però des d'una perspetiva imaginativa i optimista; utilitzant la historieta d'un noi atrapat en un misteriós bar del Raval per tal d'exposar el meu univers interior.

Tan si vaig sol com amb la meva banda (Albert Domènech a la bateria, Dani Morcillo a les guitarres, Marta Riba als vents i teclats i Jan Marsal al baix) ofereixo un directe dinàmic i de molts contrastos, amb moments realment explosius i d'altres més introspectius i calmats. Tots ells emocionants i amb una cuidada posada en escena.

Fes un passeig per la meva pàgina. Ets a casa teva!

Ens veiem als bars. Una abraçada,

 

Roger